Tot Burgos
Lieve allemaal,
Het is nog maar kort geleden dat ik mijn vorige verhaal schreef, zie ik. Toch weer heerlijke reacties van diverse lieve mensen. Spanje leest mee merk ik, hoi Ber, lang niet gezien!
Fietsfeiten
Weet ik veel hoeveel km totaal nu. Ieg fiets ik in Spanje nu gemiddeld 60 km per dag. Vanaf morgen wordt dat misschien meer omdat het tijdelijk iets vlakker wordt. Ik heb de heuvels nu psychisch onder controle. Het is gewoon een feit dat je in Spanje de hele dag aan het klimmen bent. Af en toe mag je eventjes naar beneden uitrusten als de wind meewerkt.
De loper Marieke, maakt ook minder km. Die lopen oha over een pad min of meer evenwijdig aan de hoofdweg. De Nederlandse fietser echter, steekt die hoofdroute regelmatig over voor een mooi ommetje door de heuvels. De eerste dag na de col sneed ik 30 km echt heftig klimmen over, daarna niet meer. Echter, ik ben er achter gekomen dat diverse Nederlandse mannelijke fietsers gewoon over de hoofdweg fietsen. De Herman waar ik in het begin mee samenfietste, kom ik iedere keer tegen. Die fietst met twee anderen 40 km per dag en houdt elke 3e dag een rustdag. Ik heb hem gedreigdzijn achternaam op dit blog te vermelden...
De dreigende luchten zijn vandaag verdwenen en ik fietste weer lekker in een topje, afgeritste pijpen en sandalen. Wel een beetje koud hoor op 1000 m hoogte.
Mijn linker zitbotje is nog steeds opgezwollen. In Puenta la Reina een arts bezocht. Deze stelde dat het vooralsnog een bloeduitstorting betreft, te genezen met 2 tot 3 weken niet fietsen. Uitgesloten dus. Cremetje gekregen, 3 keer per dag masseren en ibuprufen. Bij koorts en extreme roodheid moet het mes erin. Mijn zadel staat nu bijna verticaal en mijn twee fietsbroeken over elkaar zorgen dat niet erger is geworden, maar ook niet beter.
Bezienswaardigheden
Tja, Spanje is zo mooi, wat zal ik er over vertellen. Veel vergezichten, rommelige beplanting van koren, amandelbomen, bloemen, klaprozen enz. en dat alles gelardeerd met rode aarde. In de verte hogere bergen en verder veel lange wegen door het niets afgewisseld met haarspeldbocht gebeuren.
Kleine vaak ook wat stille dorpjes met ineens prachtige kerkjes. Veel altaren zijn volledig met goud belegd, voor mij een beetje teveel van het goede. Nu Burgos. Prachtige stad met een fijne sfeer. Enorme gebouwen afgewisseld met platanen, de rivier. Mooi.
In San Milan een prachtig klooster.
Ontmoetingen
Ja, eindelijk weer dus. Die rufugio´s probeer ik toch een beetje te ontduiken, tenminste de slaapzalen. In Puenta la Reina waar ik de vorige keer schreef en heel leuk aan tafel zat met een stel Engelsen en een Hongaarse, viel me de volgende ochtend op dat iedereen wallen onder de ogen had. Men had weer luid gesnurkt.
Eergisteren in een klein dorpje de volledig uitgestorven camping weer afgekeurd, kwam ik twee Nederlandse mannen tegen toen ik me opmaakte er nog 12 km zwaar klimwerk bij te pakken die dag. Deze mannen zonder tent gokten op een dorpje2 km verderop en ik ben met ze meegefietst.Na heel veel zoeken en vragen daar inderdaad een hartstikke leuk hotelletje. Er was echter maar een restaurant open, een afschrikwekkend goudblinkend 4 sterren ding. Hoewel ik al warm had gegeten tussen de middag, ben ik met de kerels daar een borrel gaan drinken en heb meegegeten. Of eigenlijk mee gedronken. Dit waren nu eens echt leuke mannen (natuurlijk daarom gewoon gebonden). Jemig wat hadden we een pret en wat had ik het gisteren zwaar. Gister 50 km gefietst naar Belorado, daar in een refugio geslapen in een eigen kamer. Het was ook de verjaardag van Marit, dus misschien was ik daarom ook wel een beetje uit mijn doen. Vandaag weer top fit.
´t Moreel
Top. Niets aan toe te voegen. Ik geniet met volle teugen. Wel dagelijks een dip tijdens het zoeken van een slaapplek. Ik ben dan moe en altijd bezorgd dat ik niet fijn onder dak kom. Maar, het komt iedere keer keer goed.
Ik ben er naar mijn gevoel bijna en dat gaat me veel te snel. De terugweg zalanders zijn omdat je dan echt elke dag andere mensen treft. Ik weet nog niet hoe ik het zal doen maar ik kan me niet voorstellen dat ik direct naar huis kom.
Oh ja, klein niet geheel onbelangrijk detail: mijn riem moet steeds strakker.
Lieve allemaal, ik ga Burgos nog even onveilig maken en wat de eten ritselen. Ik denk veel aan iedereen met een blij gemoed.
Liefs, Annemarie.
Zo Truus, dadelijk ben je er nog eerder dan wij!
Lekker dat je zo in je ritme zit en dat die riem steeds een gaatje nauwer kan.
Wij vragen ons soms wel af of je echt helemaal dat vindt, waar je naar zocht en waarom je deze pelgrimagie maakt.
Innerlijke stilte en evenwicht en jezelf...
Met al die goedbedoelde mailtjes, sms-jes en deze brieven, kun je je misschien nauwelijks los maken van...
Of zie ik dat te simpel? Je komt in elk geval heel positief en ontspannen over in je berichten.
Wij zijn lekker bezig met verjaardag van Marit, verhuizen van Willeke gedeeltelijk in onze auto, vandaag varen in de storm en zondag naar de verjaardag van Wouter.
Dikke knuffels, Mam.
hoi Marietje'
Wat gaat het snel,te snel nu je het doel kan ruiken.Denk dan maar,niet het doel is belangrijk maar de manier waarop.Sneu van die zadelpijn maar je hebt het onder kontroleelf ben ik nu ook in het fietsen.Morgen met mn ouders en Ria naar zuidfrankrijk waar voor mij de Mont Ventoux opwachting maakt.Eerst doen we de Drome aan in de buurt van Crest en ook Bourdeaux.Blijkt nu wel behoorlijk te regenen in het zuiden dus ook regenkleding mee wat makkelijk kan,
we hoeven niet op het gewicht te letten.
Neem de tijd als je de route terug neemt en misschien kruisen onze wegen zich wel.Ik kijk goed om me heen.Maar denk nu maar niet aan de terugweg,eerst nog stempels halen.Fietsen is het mooiste wat er is.Morgen ben ik er drie weken vandoor maar als ik thuis ga ik je weer volgen.Hou je taai en heel veel liefs.Watze
Hey! Wat nog te zeggen? Echt mam, je klinkt super. Helemaal goed. Doe je ding. Denk aan je, maar vooral aan de fijne dingen die je mee maakt.
Je huis is in goede handen. Voor de katjes weer even wennen, maar alles goed tussen die twee.
Kwam marieke net tegen in haarlem met 2 kids, terwijl k net wat te diep in t glaasje gekeken had met 3 collegas na een belachelijk drukke dag. Beetje onverwacht, maar leuk.
Mam, top. Ga zo door. Lekker genieten.
Xxx
Hee Annemarie,
Heel leuk om mee te genieten van je reis. Super, dat je al zo ver bent. Ik ga komende 3 weken op vakantie met auto, Rob en tunneltent. Liefs, Yvonne
Lieve Mam,
Dank voor je zorg maar het gaat prima met mijn innerlijk proces. Ik vind het heerlijk om reacties te krijgen, die gaan als positieve bagage mee. Lastiger vind ik het om op iedereen persoonlijk te reageren en dat doe ik voor zover dat lukt en ik daar behoefte aan heb.
Hi lieve Annemarie,
Blijf genieten! Wow, in de toekomst ga ik dit ook graag doen! Echt iets om nooit meer te vergeten, lijkt mij. Heel stoer dat je dit gerealiseerd hebt en je hart hebt gevolgd!
Lieve Annemarie, heerlijk om steeds je berichtjes te lezen. Ik vroeg me vandaag na het hardlopen toevallig net af of jij al andere vormen begint aan te nemen door al dat fietsen. En nu lees ik over je riem! Dat was toch ook een van je doelen.
Ik hoef geen reaktie hoor! Ik kijk wel weer uit naar je volgende bericht. Groetjes, Arlene
Hoi lieve Annemarie! Nog van harte met je dochter! Ik heb de building inmiddels verlaten en ben op adem aan het komen (net als jij...!) in Spanje:). Heerlijk hier he...!?
Ik vind het werkelijk zo stoer wat je toch elke dag weer voor elkaar bokst..! Ik hoop dat de finish je veel goeds zal doen en dat je krijgt wat je verdient.
Have fun en fiets'se!!!
Xxx Wil
Hoihoi,
Zoals ik net per sms al schreef.... ik verheug me erop om je blog te lezen, en het was me weer een waar genoegen. Het is zo heerlijk weer om te lezen, je proeft je enthousiasme!
En wat heerlijk dat je naast je fiets-doel, wat al aardig in zicht komt, ook weer een stapje richting je lijf- doel gegaan bent.
En wat je tweede etappe betreft na Santiago, ik zou zo zeggen......Blijf lekker fietsen zolang je er nog van geniet! Haal uit je reis alles wat er in zit! En kom pas terug als je écht naar huis moet of wilt......
Ik wacht op je! Xxx Marieke
Kijk eens aan, de riem kan en gaat strakker. Ik wilde er niet over beginnen maar het werkt dus wel. Supernietmeernormaal! Volgens mij ligt Santiago de weg naar Rome geheel voor je open. ( sluit ik me geheel aan bij de woorden van mijn lieftallige vriendin ). Succes met de afweging en de laatste kilometers.
XX Henk
Dag lieve Annemarie,
Alleen een klein berichtje, dat ik deze echt gelezen heb. :-) De rest volgt per sms. Heel veel plezier en veel liefs. X d
Dag lieve Annemarie,
kort berichtje om je te laten weten dat we je nog volgen en stik jaloers zijn. doorzetter!
geniet!