Eerste drie dagen tot in hartje Breda
Lieve allemaal!
Vandaag laatste dag in Nederland. Daarom nam ik een hotelletje hier in Breda om een teken van leven te geven via mijn weblog. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Wifi verbinding in het hotel komt niet tot stand. VVV reeds gesloten, hotel kent geen adres internet cafe, Meike bood telefonisch hulp en vond er een die geblokkeerdblijkt wegens een klant die zich misdroeg. Gelukkig toch een ander gevonden.
Eens even proberen hoe het werken met het format lukt.
Fietsfeiten
Op 1 mei van start vanuit huis met Irene naar Haarlem. Wind in de rug, ging geweldig!
Maandag viaalternatieve routeeen stukextra langs de kust tot in Noordwijk, daar natuurlijk een rondje langs de Clinge.Heerlijk, ook hier de wind net zo'nbeetje van achteren. 's Middags via Leiden naar Rottemeren, ten noorden van Rotterdam. Mooie tocht maar vanaf Leiden heb ik net de wind tegen, bijna doorlopend. Erg vermoeiend en eengemiddelde snelheid van maar 15 km per uur oid.Vanacht gekampeerd, koud maar niet in mijn slaapzak, dus dat bevalt.Vandaag dus naar Breda. Weer bijna 80 km. Bij elkaar nu 225 km afgelegd in drie dagen en volgens het boekje maar 177 km van huis.
Bezienswaardigheden
Nederland is mooi. Achter Amsterdam kende ik de fietsroutes nog niet en ik ben opnieuw verrast. De start in Haarlem begon bij het st. Jacobshuis op de Hagestraat 10. Ooit een klooster, daarna een weeshuis waar de jongens en meisjes werkten in een drukkerij en een bejaardentehuis in het gebouw. De kapel was schuilkerk, ze brachten me er naar toe. Gebrandschilderde ramen over het leven van st. Jacob en een kleurrijk en goed bewaard altaar gebeuren. Ook nu is het gebouw voor'verschoppelingen' in gebruik
Daarna door de duinen naar Noordwijk. Langs de Clinge die nu de oude charme helemaal kwijt is door een lelijke aanbouw, grijze dakpannen en een grauw witte buitenkant. Leiden is natuurlijk prachtig en vele andere stadjes in Zuid Holland die ik nog niet kenden blijken ook erg mooi te zijn. Ik kom er een andere keer terug om eens goed rond te kijken, net als in Breda. Het landschap in Zuid Holland is veel mooier dan ik vermoedde. Veel akkerbouw, lammetjes, koeien, rieviertjes, pontjes, doorkijkjes. Relatief weinig braakliggend land, dat viel op. Breda doorkruiste ik snel op zoek naar deze computer, ook hier kom ik een andere keer terug.
Ontmoetingen
Tja, bij het vertrek diverse dierbaren. Ik vond het emotioneel, anderen ook merkte ik. Dat was fijn. Daan, je kompasbel is in gebruik en bevalt me goed. Fietsen met Irene de eerste dag was gezelligEen wat gematigder overgang dan in een klap iedereen achterlaten. Het was gezellig, we kletsen als vanouds veel onderweg en in het hotel. 's Avonds in Haarlem een glas wijn met Jolande gedronken, zij woont in de directe omgeving van Haarlem. Dat was mede bijzonder omdat ze betrokken was bij het tot stand komen van mijn verlof tbv deze reis.
Verder maak ik wel babbeltjes maar heb nog niet zo'n behoefte aan echte sessies. Ik ben nog wat in mezelf gekeerd en aan het nadenken, genieten van mijn omgeving en aan het stoeien met mijn vele fietstassen.
't Moreel
Hoe zal ik het noemen.... Stormachtig past wel bij het weer waarin ik fiets. Ik zal er wat over proberen te vertellen. Wat ik aan het doen ben is wel erg groot en ik kan dat niet goed overzien. Tot op heden kan ik niet verder denken dan een dag of maximaal twee vooruit. Ik fiets gewoon elke dag een stukje verder.
De eerste twee dagen was ik juigend. Vandaag ben ik vooral moe door het aantal kilometers. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik dan wat ga mopperen. Vandaar dus het inleidende verhaal over het niet kunnen vinden van een internet cafe enzo. Oh ja, en de voorremmen van mijn fiets liepen vandaag aldoor aan en ik kreeg het niet goed opgelost.Ik doe er vandaag niets aan, morgen is er weer een dag. Ik weet waar ik eventueel een fietsenmaker kan vinden.
Ik ben heel snel terug in een stress stand. Ik realiseer me dat het goed is dat deze reis lang gaat duren om los te komen van het daagse jagen. Ook is daarvoor nodig dat ik niet alsmaar aan thuis denk. Dus Mam, ik laat heus af en toe wat van me horen, het gaat goed met me, laat me maar even. Ik zoek contact als ik daar behoefte aan heb en als het past in mijn fietsprogramma. Ik vind het wel heerlijk om wat van jullie berichtjes te ontvangen hoor! Peter, dank voor je boekje, ik begon er in tot in Haarlem, toen gaf ik het mee met Irene om later thuis uit te lezen.
Ik stop ermee om te gaan eten.Volgende keer mogelijk meer in rust een verslag.
De computer blijkt mijn apparaat niet te herkennen dus ik kan helaas dit keer geen foto's plaatsen.
Heel veel liefs,
Annermarie.
Haa Annemarie! Zit ik net achter mijn PC, komt er een mailtje dat jij een eerste bericht hebt achtergelaten. Lache..! Had 'm nog niet zo snel verwacht, maar des te leuker. Marit vertelde me dat je Meike vandaag aan te telefoon had gehad over je rammelende fiets:P, haha. Beginnerskwalen! Erg fijn voor je dat alle mensen die je liefhebt er zondag bij waren toen je de laan uit fietste. Goed ook om te horen dat het landschap en het alleen zijn je goed doet. Alle begin is moeilijk, maar ik durf te wedden dat je het kunt..:D! Breda (Brabant in zijn algemeen) is erg leuk weet ik uit ervaring.. De grote markt is nu een komen en gaan van toeristen, dus wat dat betreft pas je er prima tussen;). De meesten komen echter voor de wiet en niet, zoals jij, voor de innerlijke rust. Geniet van je oversteek naar de Belgische grens en tot je volgende bericht!
Liefs, Willeke
Dat vinden Jaap en ik een leuk 1e bericht. Ja, ik zal je met rust laten. Je hebt helemaal gelijk. Maar afgelopen nacht kon ik niet goed slapen. Moeders zijn toch wel erg merkwaardige diertjes, zelfs als je dochter al 50 is.
Af en toe stuur ik wel een sms-je of zo.
Leuk dat je zo geniet van het Hollandse land.
Tot de volgende en goeie reis. XXX
Hoi Annemarie,
Je hebt het maar mooi gedaan! Eerst alles in gang gezet, voorbereid en nu ben je zelfs al onderweg! Ik heb veel bewondering voor je en lees mee met je avonturen. Vooral omdat ik dit zelf nooit zou durven, heel dapper van je! Sterkte, succes en heel veel fijne ervaringen gewenst. Mopperen mag uiteraard maar lief zijn voor jezelf ook natuurlijk, je bent toch met jezelf op reis he? Veel geluk!
Lieve Annemarie,
We waren helaas niet bij het uitzwaaien, maar ik heb wel aan je gedacht. Vooral aan al die wind waar je gelijk mee te kampen had. Goed te lezen dat je hem mee had. Da's een lekker begin. Als je in dit tempo door gaat dan moet je wel terug fietsen om alles nog eens rustig te bekijken.
Veel plezier in België. Is ook prachtig.
Arlene
spannend allemaal hoor:nog volledig blanco wat morgen en later brengt! Een ding weet ik wel zeker, dit wordt een geweldige trip!
mvg Jens
Iedere dag gewoon een stuk fietsen en verder alles laten voor wat het is. Maximaal een dag of twee vooruit kijken, wordt hopelijk snel gereduceerd tot helemaal niet meer vooruit kijken en alleen samen te vallen met wat je doet. Dat begint al weer bijna op een Zen-ervaring te lijken. Weet zeker dat alle stress dan snel voorbij is.
Maar anyway een mooi verslag. Op naar het het land van de heerlijke bieren!
Succes!
Mamaaaa! Oehoehoe....
Vreemd zo. Was wel echt even wennen, zeker die eerste dag nadat je me had af gezet bij Perry. Nog steeds wel, wetende dat je steeds verder weg fietst, maar... Zoals ik al zei: Ik vind het geweldig van je en vertel iedereen met trots wat je aan het doen bent!
Je bent stoer mam. Meer dan alleen op fysiek vlak!!!
Heb ik je al eens gezegd hoeveel ik van je houd ? (Quote de maman...)
Heel veel succes en plezier zo meer en meer in het weer andere en mooie zuiden!
Dikke kus en een stevige knuffel,
XXXX Ireen
Wij nemen aan dat je na Tournay nu al weer op za.avond een heel eind in Frr. zit. Wij hebben hier de hele dag op de boot gebraden in de zon. Morgen ook nog zo warm.
Dan komen er wat onweersbuiten op ma. en di.
En dan is het de 10e en de verjaardag van Meike.
Ze moet ons nog wel definitief bericht sturen. We willen gaan eten bij de Griek langs de amstel.
Ben benieuwd naar je verdere verhalen. Alle goeds gewenst voor jouzelf en je fiets! XXX
Hoi Annemarie,
Mooi, on the road!
Wens je een hele mooie reis toe en ben benieuwd naar je belevenissen.
Heb dit weekend een half rondje Texel gelopen en in een b&brekfast overnacht, heerlijk uitgewaaid.
Groetjes, en liefs, Yvonne
Lieve Annemarie,
Fijn dat je zo snel gaat, jammer dat we je gemist hebben onderweg. Leuk om je verhaal te lezen. Ik ben nu al nieuwsgierig naar je volgende avonturen. Wij hebben tijdens onze reis enorm genoten van de verandering van je omgeving. Andere beelden, kleuren, geuren en smaken. Geniet en kom hopelijk snel tot rust. Gefeliciteerd met je Meike, wij vieren morgen ook een feestje, Lana wordt dan al weer negen. x Mickey